ΝΕΚΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ – ΜΙΑ ΠΗΓΗ ΖΩΗΣ

Εδώ και χιλιάδες χρόνια οι άνθρωποι έρχονται στη Νεκρά θάλασσα για να ξανανιώσουν, χάρη στα πο­λύτιμα ιαματικά συστατικά που περιέχει το νερό της.
Η συγκέντρωση αλάτων και μεταλλικών στοιχείων είναι μεγαλύτερη από αυτήν οποιασδήποτε άλλης θάλασσας ή ωκεανού.
Δεν μπορείτε να κολυμπήσετε στη Νεκρά Θάλασσα, αλλά μπορείτε να επιπλέετε όλη την ημέρα, ενώ το νερό σας αναζωογονεί και σας θεραπεύει.

Η Μαύρη λάσπη είναι ίσως το πιο φημισμένο φυσικό προϊόν Υγείας της Νεκράς Θάλασσας, γιατί έχει μεγάλο αριθμό μεταλλικών στοιχείων, με θεραπευτικές ιδιότητες για το δέρμα. Ιατρικές έρευνες και πολ­λές μελέτες έχουν αποδείξει χωρίς καμία αμφιβολία την αποτελεσματικότητα αυτών των μεταλλικών στοιχείων στην πρόληψη και θεραπεία διαφόρων ασθενειών, όπως η ψωρίαση, η ακμή και οι ρευματισμοί.

Γιατί να χρησιμοποιούμε καλλυντικά από τη Νεκρά θάλασσα;

Γιατί τα καλλυντικά από την Ν. Θ. είναι διαφορετικά. Είναι εξ’ ίσου αποτελεσματικά σε υγρή και ξηρή ατμόσφαιρα, σε λιπαρά, ξηρά, ώριμα ή ευαίσθητα δέρματα. Αυξάνουν σημαντικά το επίπεδο υγρασίας και διαπερατότητας της επιδερμίδας, επιτρέποντας έτσι στα μεταλλικά στοιχεία να διεισδύσουν στα βαθύτερα στρώματα. Στη συνέχεια αυτή η διαδικασία αναπληρώνει κάθε έλλειψη βασικών μεταλλικών στοιχείων που μπορεί να υπάρχει στο δέρμα, πράγμα πολύ σημαντικό, γιατί τα στοιχεία αυτά είναι απα­ραίτητα για την συγκράτηση της υγρασίας στην επιδερμίδα και την υγιή ανάπτυξη των κυττάρων.

Το νερό της Νεκράς Θάλασσας περιέχει 26 μεταλλικά στοιχεία (στα οποία συμπεριλαμβάνονται το μαγνήσιο, ασβέστιο, βρώμη και κάλιο), 12 από τα οποία δεν μπορούν να βρεθούνε σε καμία άλλη θάλασσα ή ωκεανό. Ο συνδυασμός όλων αυτών των στοιχείων είναι που προσδίδει στα άλατα και την λάσπη της Ν. θ. τις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Ορισμένα από αυτά τα συστατικά αναγνωρίζονται από το αίσθημα χαλάρωσης που προκαλούν, την τόνωση του κυκλοφοριακού συστήματος, την καλύτερη τροφή και ενυδάτωση της επιδερμίδας.
Μερικά από τα βασικά μεταλλικά στοιχεία που υπάρχουν στα καλλυντικά με συστατικά από τη Νεκρά Θάλασσα είναι:

  • Κάλιο – Νάτριο (Προμηθεύουν τα κύτταρα με ενέργεια).
  • Μαγνήσιο (Δραστηριοποιεί τα ένζυμα για να επιταχύνουν την ανανέωση των κυττάρων).
  • Βρώμιο (Απαλύνει και περιποιείται τις ασθένειες του δέρματος).
  • Χλώριο (Βοηθάει την ισορροπία των μεταλλικών στοιχείων στο δέρμα).
  • Ασβέστιο (Δυναμώνει τις μεμβράνες των κυττάρων και ανακουφίζει από τους πόνους).

Στη Νεκρά Θάλασσα δεν υπάρχει ζωή. Όμως, αποτελεί μία μοναδική πηγή ζωής, που προμηθεύει την ανθρωπότητα με πλούσια μεταλλικά στοιχεία, με συστατικά που επανορθώνουν τις φθορές της επιδερμίδας και με τα μοναδικά Ιαματικά Προϊόντα: Αλατα και Μαύρη λάσπη.